torstai 9. marraskuuta 2023

Musta tulee vielä kirjailija joku päivä

Episodi 20: Uusi hylsy

Sain toissapäivänä kustantamosta hylsyn runokokoelmastani. Ei se mitään, se oli jo kolmas. Yhteensä olen saanut siitä ja nuortenromaaneistani jo 20 hylkäystä viiden vuoden aikana, ja siihen on laskettu mukaan vain oikeasti vastanneet. Eivät ne, joista ei koskaan kuulunut mitään. Niitä on valtaosa, karkeasti laskien 60% tai enemmän. 

20 hylkäystä, 20 leimaa hylsypasseihin. 2 hylsypassia täynnä.


Hylsyn selviytymissuunnitelma

Hylsypassi ansaitsee oman postauksensa, joten en puhu siitä enempää. Tänään olen merkinnyt vastauksen hylsykirjanpitooni Excel-taulukossa ja niellyt pettymyksen. Seitsemästä kustantamosta, joille runokokoelmani lähetin, kolme on nyt vastannut, eli 60% hiljaisuussäännön perusteella ne olivat todennäköisesti siinä. Suosittelen muuten lämpimästi kirjanpitoa! Aloitin omani vasta tänä vuonna, mutta onneksi olin säästänyt vanhat sähköpostit kustantajille ja heidän vastauksensa.


Hylsykirjanpito Excelissä


Selviytymissuunnitelman voi vaikka kirjoittaa itselleen muistiin ja vilkaista sitä joka kerta hylsyn saadessaan. Siihen voi lisätä vaikkapa valituspuhelun luottohenkilölle, hylsystä kertomisen somen kirjoitusryhmissä tai viisi minuuttia mindfulnessia. Mikä vain saa olon paremmaksi.


Huomenna on uusi päivä tulla kirjailijaksi

Vielä yksi nuortenkirjani kiertää kustantamoja. Odotan siihen vastauksia muutaman kuukauden sisällä.

Pusken sisua ulos kuin hikeä. Musta tulee vielä kirjailija joku päivä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mikä on raapale? / Raapale: Kuukausihoroskooppi

Mikä on raapale? Raapale on tasan sadan sanan novelli. Otsikkoa ja mahdollisia väliotsikoita ei lasketa noihin sataan sanaan, niihin saa oik...